Hozzávalók a tésztához:
450 g liszt
250 g vaj
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
20 g élesztő
4 evőkanál tej
2 evőkanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
300 g porcukor
100 g kókuszreszelék
A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk.
Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
A munkapulton könnyebben összeállítható.
3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk.
Gőz felett a cukorral kemény habot verünk.
A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket.
180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a süt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levét, és a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát. Krém: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Hozzáadunk 10 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes