Hozzávalók: 30 dkg sima liszt, 25 dkg margarin, pici só és 1-2 kanál tejföl. Ezt összegyúrjuk s két lapot sodrunk belőle. Az egyik lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe.
Töttelék: 28 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 8 egész tojás, ½ dc rum, 1 vaníliás cukor. Kézi habverővel jól összekeverjük az összetevőket majd ráöntjük az alsó tésztára. Erre rá tesszük a másik lapot, jól megböködjük villával s mehet is az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon nagy hőmérsékletnél mert elő fordulhat hogy felpúposodik:-)
A tetejére szoktam porcukrot szórni,,,a fotón nincs mert én úgy nem nagyon szeretem,,,nekem elég édes anélkül is:-)
Nagy barna tepsibe dupla adag kell! Giga-mega családnak 2 fekete tepsinyit kell csinálni. (alap recept 5x)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az összes száraz hozzávalókat. Félre. Keverjük össze a tojásokat, a kókusz vaj, méz. A száraz hozzávalókat hozzáadása nedves, keverjük össze kell egyeztetni. A hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű