Hozzávalók: 30 dkg sima liszt, 25 dkg margarin, pici só és 1-2 kanál tejföl. Ezt összegyúrjuk s két lapot sodrunk belőle. Az egyik lapot beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe.
Töttelék: 28 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 8 egész tojás, ½ dc rum, 1 vaníliás cukor. Kézi habverővel jól összekeverjük az összetevőket majd ráöntjük az alsó tésztára. Erre rá tesszük a másik lapot, jól megböködjük villával s mehet is az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon nagy hőmérsékletnél mert elő fordulhat hogy felpúposodik:-)
A tetejére szoktam porcukrot szórni,,,a fotón nincs mert én úgy nem nagyon szeretem,,,nekem elég édes anélkül is:-)
A tojást világosra kevertem a cukrokkal. Hozzátettem a joghurtot, pálinkát, reszelt narancs héjat és átkevertem. Ilyenkor lehet beletenni a rumba áztatott mazsolát is, aki szere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkev...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz