menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4-6 egész csirkecomb lebőrözve
házi ételízesítő
só, bors
sertészsír
-----------------------------------------------
egy csomag zöld spárga
bacon csíkok
-----------------------------------------------
2 cukkini
2-3 zellerszár
1 kis zacskó (450 g) zöldhüvelyű vágott zöldbab
1 rúd camping sajt (100 g)
70 g vaj
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
1 teáskanál liszt
házi ételízesítő

Elkészítés:


Elkészítés:
A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítővel ízesítjük
Fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt.
Lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőben min. 1 órát sütjük, majd a a fedőt levéve, locsolgatva pirosra sütjük.
A spárgákat megpucoljuk, vagyis a „sárkánykarom” szerű kinövéseket nagyjából lehúzzuk, a alsó részéről kb. 2 cm-t levágunk, mert az általában fás szokott lenni. Én ezt elmulasztottam, de evés közben levágtuk.
Jól átmossuk, és tetszés szerint 3-5 szálat baconba tekerünk, majd sütőpapiros tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
A zellerszárat és a cukkinit feldaraboljuk.
A vajat egy serpenyőben megolvasszuk, rádobjuk a zöldségeket és a fagyasztott babot, sózzuk borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A krémsajtot kinyomjuk egy tálkába és a tejszínnel, liszttel, a kinyomott fokhagymákkal elkeverjük, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel, borssal, majd a puha zöldségekre öntjük és még kb. 5-10 percig hagyjuk takarékon rotyogni.

Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos csirke a sütőből
Sajtos csirke a sütőből

A joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát egy tálba tesszük és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a fűszereket és a petrezselymet is. A húsokat egyenként beleforgatjuk és kiol...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkeragu
Bakonyi csirkeragu

A csirkemellet és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke
Tepsis csirke

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
csirkemell barbacue
csirkemell barbacue

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Egy dobozban összekeverjük az olajat, a piros aranyat és a barbecue-fűszert. A hússzeletek mindkét oldalát alaposan bedörzsöljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk