Családireceptkönyv.hu

Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4-6 egész csirkecomb lebőrözve
házi ételízesítő
só, bors
sertészsír
-----------------------------------------------
egy csomag zöld spárga
bacon csíkok
-----------------------------------------------
2 cukkini
2-3 zellerszár
1 kis zacskó (450 g) zöldhüvelyű vágott zöldbab
1 rúd camping sajt (100 g)
70 g vaj
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
1 teáskanál liszt
házi ételízesítő

Elkészítés:


Elkészítés:
A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítővel ízesítjük
Fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt.
Lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőben min. 1 órát sütjük, majd a a fedőt levéve, locsolgatva pirosra sütjük.
A spárgákat megpucoljuk, vagyis a „sárkánykarom” szerű kinövéseket nagyjából lehúzzuk, a alsó részéről kb. 2 cm-t levágunk, mert az általában fás szokott lenni. Én ezt elmulasztottam, de evés közben levágtuk.
Jól átmossuk, és tetszés szerint 3-5 szálat baconba tekerünk, majd sütőpapiros tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
A zellerszárat és a cukkinit feldaraboljuk.
A vajat egy serpenyőben megolvasszuk, rádobjuk a zöldségeket és a fagyasztott babot, sózzuk borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
A krémsajtot kinyomjuk egy tálkába és a tejszínnel, liszttel, a kinyomott fokhagymákkal elkeverjük, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel, borssal, majd a puha zöldségekre öntjük és még kb. 5-10 percig hagyjuk takarékon rotyogni.

Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Gyros friss salátával
Csirkemell - Gyros friss salátával

1. Vágjuk kis darabokra a csirkemelleket. 2. Vegyünk elő egy edényt, hevítsünk benne pici olajat, amikor forró, tegyük bele a kis darabokra felvágott csirkemellet. 3. Pár p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Sajtos csirkemell
Csirkemell - Sajtos csirkemell

1. A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. 2. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött csirkecomb, harissás krumplipürével
Töltött csirkecomb, harissás krumplipürével

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük a csirke töltelékét: a zsemlét (vagy kenyeret) felkockázzuk, ráöntjük a langyos tejet, és öt percig állni hagyjuk, amíg a zsem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizspapíros rizsfözőkrémes hús
Rizspapíros rizsfözőkrémes hús

1 fej hagymát megdinsztelünk majd fehéredésig sülni hadjuk a húst.Ha kifehéredet felöntjük vizzel és belerakjuk a luculus füszer keveréket.Majd ezután fokhagyma nyomóval a 2 gerezd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk