Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 nagy fej vöröshagyma
1 fél csokor friss petrezselyem
1 csapott evőkanálnyi majoránna
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, darabold apró részekre, majd tedd félre. A szalonnát és a hagymát is kockázd fel, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, mehet rá a szalonna, majd ha az zsírjára pirult, hozzáadhatod a májat is. Fűszerezd a borssal és a majoránnával, majd főzd készre a májat. Ha már közeledik a megfelelő állapothoz, add hozzá az apróra tépkedett petrezselymet és reszeld hozzá a fokhagymát.
Keverj rajta még párat, majd öntsd hozzá a tejszínt, párszor még forgasd át, és vedd le a tűzről.
Egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet, és ízlés szerint sózd is meg. Ha mindezzel kész vagy, már csak be kell tenned a hűtőbe, várni egy kicsit, amíg elnyeri végső formáját, és fogyaszthatod is.
Die Nudeln in Salzwasser nach Packungsanleitung gar kochen. Währenddessen die Fleischwurst, die sauren Gurken und ggf. die Paprika klein würfeln. Alles zusammen in eine geeignet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat igény szerint meghámozzuk, majd legyaluljuk. A paprikát és a hagymát is felaprítjuk, majd az uborkához keverjük. Teszünk bele 1 kanál sót és várunk, hogy eresszen eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak annyi a tennivalónk, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ha megmaradt, egy jól zárható üvegben tegyük a hűtőbe, így mindig kéznél lesz:-)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű