Hozzávalók:
25 dkg túró
2 púpozott ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)
fél citrom reszelt héja
2 tojás
2 kis pohár tejföl
2 ek porcukor
pici só
Elkészítése:
A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.
Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd rakd hozzá a tojást, a sütőporos lisztet, a sót, a cukrot, a puha vajat és a tejfölt. Ízesítsd vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a szódaporral összekeverjük, majd elmorzsoljuk a rámát is benne, hozzárakjuk a porcukrot, vaníliás cukort, az egész tojást, fele tejfölt és összegyúrjuk. Annyi tejfölt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű