1 üveg majonéz, 4db főtt tojás, 4db savanyú uborka, 20 dkg szalámi, 1 zacskó zselatinpor, 1 tyukhusleveskocka
A tojásokat, uborkát, szalámit kockákra metéljuk, hozzátesszuk a majonézt, a szelatinport és a leveskockát 2dl vízbe tesszuk majd goz folott addig keverjuk míg a zselatin el nem olvad. Az egészet összevegyítjuk és őzgerincformába ontjuk.
Dermedésig hűtőbe tesszük. Ha már megdermedt hosszúkás tálcára borítjuk, felszeleteljük és kennyérrel kínáljuk.
Fagyasztóban pikk-pakk megdermed :)
1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot, a majonézt, a mustárt a sóval és a cukorral összekeverjük. A savanyú káposztát egyszer átmossuk (nem áztatjuk), majd apróra vágjuk. A virslit és a hagymát is kari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt faszénparázson vagy a forró sütőben, gyakran forgatva puhára sütik. A bőrét még forrón lehúzzák, húsát felszeletelik. A zúzott fokhagymával, a megtisztított, apróra vá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA ciabattát összekeverjük a sóval, borssal, olíva olajjal, koménymaggal, fokhagymával, oregánóval. Tepsibe besszük, majd sütőben a legmagasabb fokozaton 10-15 percig sütjük. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű