vegyes zöldségek (karfiol, sárgarépa, spenót, csemege uborka, pritamin paprika, petrezselyem)
sóz
fehér bros
fokhagyma
szárított zöldségkeverék
húsok pl. főtt fűszeres csirkemáj
tojás
sajt
6 db zselatin lap
Vegyes zöldséget kevés vízben – nekem karfiolom, sárgarépám, és fagyasztott spenótlevelem volt itthon – főzz meg annyira, hogy még roppanós maradjon, és öntsd le róla a levet
Bélelj ki folpack-kal egy mélyebb edényt – lehet fém és lehet porcelán is
A kihűlt zöldséget helyezd a tál aljára, és sózd, fehér borssal és fokhagymával, esetleg bio szárított zöldségkeverékkel szórd meg
Tetszés szerint válassz húsokat és tojást (esetleg sajtot is), amivel megtöltöd a tálat: pl. főtt fűszeres csirkemáj, házi angolszalonna és házi vastag kolbász karikák feltekerve, akár főtt hús darabok
A hézagokba tovább zöldségeket lehet vagdosni: pl. csemege uborkát, pritamin paprikát, petrezselymet stb.
6 db zselatin lapot már a műveletek kezdetén áztass be 0,5 liter langyos vízbe; majd amikor már felengedtek a lapok, állandó keverés mellett forrósítsd fel a zselatinlapokkal együtt a vizet
A zselatinos folyadékot kihűléskor öntsd rá a sós egyvelegre
Két tányérral végezd az étel kiborítását – először borítsd az első nagytányérra, húzd le a folpackot, majd a zselékocka tetejére helyezz egy másik nagytányért, és arra borítsd rá a kész kockát
Tálalhatod egyben, és előre kockákra felvágva.
http://paleovital.hu/?cat=21
Elkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonéz. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A jégsalátát, uborkát és paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű
• Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra. • Melegíts vizet egy kisebb lábasban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le. • Készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű