menu

Családireceptkönyv.hu

Zselés sós finomság (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


vegyes zöldségek (karfiol, sárgarépa, spenót, csemege uborka, pritamin paprika, petrezselyem)
sóz
fehér bros
fokhagyma
szárított zöldségkeverék
húsok pl. főtt fűszeres csirkemáj
tojás
sajt
6 db zselatin lap

Elkészítés:


Vegyes zöldséget kevés vízben – nekem karfiolom, sárgarépám, és fagyasztott spenótlevelem volt itthon – főzz meg annyira, hogy még roppanós maradjon, és öntsd le róla a levet
Bélelj ki folpack-kal egy mélyebb edényt – lehet fém és lehet porcelán is
A kihűlt zöldséget helyezd a tál aljára, és sózd, fehér borssal és fokhagymával, esetleg bio szárított zöldségkeverékkel szórd meg
Tetszés szerint válassz húsokat és tojást (esetleg sajtot is), amivel megtöltöd a tálat: pl. főtt fűszeres csirkemáj, házi angolszalonna és házi vastag kolbász karikák feltekerve, akár főtt hús darabok
A hézagokba tovább zöldségeket lehet vagdosni: pl. csemege uborkát, pritamin paprikát, petrezselymet stb.
6 db zselatin lapot már a műveletek kezdetén áztass be 0,5 liter langyos vízbe; majd amikor már felengedtek a lapok, állandó keverés mellett forrósítsd fel a zselatinlapokkal együtt a vizet
A zselatinos folyadékot kihűléskor öntsd rá a sós egyvelegre
Két tányérral végezd az étel kiborítását – először borítsd az első nagytányérra, húzd le a folpackot, majd a zselékocka tetejére helyezz egy másik nagytányért, és arra borítsd rá a kész kockát
Tálalhatod egyben, és előre kockákra felvágva.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleovital.hu/?cat=21

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztasaláta
Káposztasaláta

Elkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonéz. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes fűszeres csirkesaláta
Majonézes fűszeres csirkesaláta

A csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A jégsalátát, uborkát és paradicsomot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Murmels Nudelsalat
Murmels Nudelsalat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Diós zellersaláta fahéjas-tormás öntettel
Diós zellersaláta fahéjas-tormás öntettel

• Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra. • Melegíts vizet egy kisebb lábasban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le. • Készítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk