- 10 db burgonya
- 8 db tojás
- majonéz
- tejföl
- lila hagyma
- újhagyma
- mustár
- ecet
- cukor
A burgonyát héjában megfőzzük, karikára vágjuk a lila hagymával együtt és ecetes, cukros vízben állni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, majd elkészítjük az öntetet. Egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiségű majonézt, cukrot, kevés mustárt, egy tojás sárgáját összekeverünk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük az öntetett és a leszűrt burgonyás hagymát.
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával.
Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
A tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű-a káposztát ,+sárgarépát lereszeljük -hagymát apróra vágjuk -összekeverjük az egészet a majonézzel -só, bors hűtőben pihentetjük 1-2- napig is el áll csak nem szabad tejfö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, villával összenyomjuk, a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a mustárt, sót, borsot adunk hozzá és jól összedolgozzuk, majd megszórjuk pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghántjuk, apróra vágjuk. A húst apróra vágjuk. Az almát és a retket apró kockákra vágjuk. Az almakockákat elkeverjük a citromlével. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű