Az alaphoz
25 dkg zabkeksz
6 ek. olvasztott vaj
A sajtkrémhez
2 doboz lágy krémsajt (Mascarpone, Philadelphia stb.)
2,5 dl tejszín
3 egész tojás + 2 tojássárga
25 dkg porcukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek. holland kakaópor
4 ek. Kahlua kávélikőr (elhagyható)
fél tk. vaníliaaroma
fél mk. őrölt fahéj
A csokoládémázhoz
25 dkg legalább 70 százalékos étcsokoládé
175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral egy kerek, kapcsos tortaformát.
A kekszet daráld apróra, majd az olvasztott vajjal keverd össze. Amikor jól összeállt, nyomkodd el egyenletesen az előkészített tortaformában.
A guszta sajttorta krémjéhez robotgéppel keverd össze a sajtkrémet és a tejszínt. Továbbra is kevergetve add hozzá egyesével a tojásokat, majd a tojássárgákat, a porcukrot, végül a fahéjat. Kevergesd 2-3 percig. Jöhet bele a kakaópor és a vaníliaaroma, keverd még legalább fél percig.
A gőz fölött megolvasztott csokoládét és a kávélikőrt már fakanállal keverd a sajttorta különleges krémjébe.
Töltsd a krémet a tortaalapra, majd félig vízzel megtöltött tűzálló edényre helyezve a tortaformát, told az előmelegített sütőbe, és süsd másfél órán át. A sütési idő lejártát követően kapcsold le a készüléket, de a csokis sajttortát még hagyd 45 percig a zárt sütőben.
Kivéve a sütőből várd meg, hogy a sajttorta teljesen lehűljön, majd tálalás előtt, fóliával letakarva legalább 6 órát pihentesd a hűtőszekrényben is.
Az I.-t ebben a sorrendben turmix gépbe tesszük és összeturmixoljuk. Egy szilikon vagy kapcsos tortaformát kibélelünk a kapott masszával és 200 fokon 15 percig elősütjük. Ez idő al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy mélyebb tálba a krém hozzávalóit. Botmixerrel pürésítsük simára, majd felhasználásig tegyük hűtőbe. Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral és vaníliával....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCukrot tojást kakaót lisztet kikeverni ,jó habosra (pici hideg tejet hozzá) bele a felforralt tejbe és újból felforralni,ha langyos bele a margarin
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, majd a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű