4 darab filézett csirkemell
1 csésze barbecue szósz
1 konzerv ananászkarika
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 kaliforniai paprika felkockázva
2 közepes cukkini felszeletelve
újhagyma a tálaláshoz
A legjobb, ha grillen készítjük ezt az ételt, de konyhában is megoldható a dolog. A lényeg, hogy vágjunk a fóliából kb. 4 lapot, amelybe beleférhet a csirkemell és a zöldségek, és csináljunk kis csomagokat, egyenletesen elosztva az ananászt és a zöldségeket.
2. Egy kisebb tálban keverjük össze a barbecue szószt és az ananászlevet a konzervből, adjuk hozzá a szójaszószt és a fokhagymát. Tegyünk 2-2 evőkanállal a csirkemellekre, és hagyjunk meg kb. 1/4 csészével belőle.
3. A csirkemelleket grillezzük meg kb. 15 perc alatt, félidőben megfordítva őket. Tálaláshoz locsoljuk meg a csirkét a maradék szósszal.
Pörköltet készítünk: A megmosott húst csíkokra, esetleg kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és a gomba felaprított tönkjeit kevés olajon megpároljuk és lepirítju...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű1. A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük. 2. A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát, kevés víz és olaj hozzáadásával kisütjük, rátesszük a vöröshagymát, valamint a szintén apróra vágott paprikát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig ezze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű