50 dkg mascarpone
4 tojás
7 dkg cukor
2 dl lefőzött presszókávé
fél dl rum | 25 dkg babapiskóta
1 sötét, cukrozatlan kakaópor
A mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Dolgozzuk habosra. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a mascarponés krémhez. A kávét keverjük össze a rummal, majd mártsuk meg benne a babapiskótákat.
Egy nagyobb tál alját kenjünk meg vékonyan a krémmel, rétegezzünk rá piskótát, erre krémet, majd ismét piskótát. Készítsünk3 réteget, végül szórjuk meg kakaóporral. Fogyasztás előtt hűtsük 4-5 órát, hogy az ízek összeérjenek.
Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. 2. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. 3. Adagold ki a 12 muffin formába, majd 170 fokon süsd me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPalacsintatészta A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, ha csomós lett, akkor egy szűrőn átszűrjük és a csomókat átnyomkodjuk rajta, hogy szép sima tésztát kapjunk. A tészt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hozzávalókból készítünk egy sárga, és két barna piskótát, majd elkészítjük a krémet. A 2 csokipudingot, 2 kanál kakaót, 1,5 kanál lisztet 1/2 liter tejben sűrűre és csomómentesre...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes