50 dkg mascarpone
4 tojás
7 dkg cukor
2 dl lefőzött presszókávé
fél dl rum | 25 dkg babapiskóta
1 sötét, cukrozatlan kakaópor
A mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Dolgozzuk habosra. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a mascarponés krémhez. A kávét keverjük össze a rummal, majd mártsuk meg benne a babapiskótákat.
Egy nagyobb tál alját kenjünk meg vékonyan a krémmel, rétegezzünk rá piskótát, erre krémet, majd ismét piskótát. Készítsünk3 réteget, végül szórjuk meg kakaóporral. Fogyasztás előtt hűtsük 4-5 órát, hogy az ízek összeérjenek.
1. A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Én sütőpapíron sütöttem! 2. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és els...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejet, olajat, tojást gépi habverővel kicsit összekeverjük, aztán hozzátesszük 8 kanál lisztet, 5 kanál cukrot és fél sütőport. Ez az alap, aztán attól függ, milyen ízt akarunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd el a túróba citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű