50 dkg mascarpone
4 tojás
7 dkg cukor
2 dl lefőzött presszókávé
fél dl rum | 25 dkg babapiskóta
1 sötét, cukrozatlan kakaópor
A mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét. Dolgozzuk habosra. A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan adjuk a mascarponés krémhez. A kávét keverjük össze a rummal, majd mártsuk meg benne a babapiskótákat.
Egy nagyobb tál alját kenjünk meg vékonyan a krémmel, rétegezzünk rá piskótát, erre krémet, majd ismét piskótát. Készítsünk3 réteget, végül szórjuk meg kakaóporral. Fogyasztás előtt hűtsük 4-5 órát, hogy az ízek összeérjenek.
A zsemléknek a tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem... és kézzel összegyúrtam majd negy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű