Hozzávalók a tésztához: 8 tojás, 10 evőkanál nádcukor, 4 evőkanál hideg víz, 1 csomag sütőpor, 10 evőkanál finomliszt, 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 3 dl tej, 4 evőkanál finomliszt, 1 rúd vanília, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz: 3 evőkanál víz, 8 dkg vaj, 25 dkg étcsokoládé
+ 20 karika konzervananász, 20 szem magozott meggybefőtt, 2 dkg vaj
A tésztához a tojás sárgákat a cukorral, meg a vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kettéosztjuk, és az egyik felét a kakaóval színezzük.
A gáztepsit vízzel kiöblítjük, így stabilan ki tudjuk bélelni sütőpapírral.
Kikenem 2 dkg vajjal, és kirakom a lecsepegtetett ananásszal, közepükben a meggyel.
Befedjük először a sárga, majd a barna tésztával, és180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Miután kihűlt, tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
Töltés előtt megfordítjuk úgy, hogy a gyümölcsös rész kerüljön felülre.
A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd a hosszában kettévágott vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt besamellt.
Belekeverjük a kókuszt, és a sütire kenjük.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz a vajat a vízzel kevergetve fölolvasztjuk, beleszórjuk a darabokra tördelt csokit, és sima krémmé melegítjük.
A süti tetejére simítjuk, és bejelöljük rajta a 20 szelet helyét, majd visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felkockázzuk.
Afrodiziákumok: vanília, csokoládé
A cukrot és a tejet keverd össze, és tedd fel a tűzre melegedni. Lassú tűzön készítsd a masszát, és nagyon figyelj, hogy ne kapjon le az alja. Folyamatosan kevergesd a cukros t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben pirítsuk illatosra a mogyorót és a mandulát, hagyjuk kihűlni. Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű