Hozzávalók a tésztához: 8 tojás, 10 evőkanál nádcukor, 4 evőkanál hideg víz, 1 csomag sütőpor, 10 evőkanál finomliszt, 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 3 dl tej, 4 evőkanál finomliszt, 1 rúd vanília, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz: 3 evőkanál víz, 8 dkg vaj, 25 dkg étcsokoládé
+ 20 karika konzervananász, 20 szem magozott meggybefőtt, 2 dkg vaj
A tésztához a tojás sárgákat a cukorral, meg a vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kettéosztjuk, és az egyik felét a kakaóval színezzük.
A gáztepsit vízzel kiöblítjük, így stabilan ki tudjuk bélelni sütőpapírral.
Kikenem 2 dkg vajjal, és kirakom a lecsepegtetett ananásszal, közepükben a meggyel.
Befedjük először a sárga, majd a barna tésztával, és180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Miután kihűlt, tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
Töltés előtt megfordítjuk úgy, hogy a gyümölcsös rész kerüljön felülre.
A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd a hosszában kettévágott vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt besamellt.
Belekeverjük a kókuszt, és a sütire kenjük.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz a vajat a vízzel kevergetve fölolvasztjuk, beleszórjuk a darabokra tördelt csokit, és sima krémmé melegítjük.
A süti tetejére simítjuk, és bejelöljük rajta a 20 szelet helyét, majd visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felkockázzuk.
Afrodiziákumok: vanília, csokoládé
1. A 4 tojást összekeverjük a 8 evőlanál cukorral és 8 evőkanál vízzel -> kemény habra verem, ne follyon. 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral egy másik edényben. 3. A felvert...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFelverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A barna cukrot kissé elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a fűszeres lisztet. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű