Hozzávalók:
6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
15 evőkanál víz
2 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg darált dió
A krémhez:
2 tojás
4 tojássárgája
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
30 dkg vaj
rumaroma
A tetejére:
tejszínhab
csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját krémesre kavarjuk a cukorral, majd a diót is beledolgozzuk. A vizet kanalanként belekeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összedolgozzuk, a tojáskrémhez keverjük. A habot is hozzáadjuk, összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tojásokat a cukorral összekeverjük és gőz fölött besűrítjük. A diót is belekeverjük, majd az aromával ízesítjük. Kihűtjük és a vajjal összekeverjük. A megsült tésztát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét tejszínhabbal bevonjuk, csokoládéreszelékkel díszítjük.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyű-a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg porcukorral -majd belekeverem a tejet ,olajat -a lisztet elkeverem a dióval +sütőporral és a sárgás masszához adom majd simára kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát lereszeljük. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a reszelt sárgarépát, végük a liszt, fahéj, sütőpor és egy csipet só keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű