Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sütőben


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a csirkéhez:

600 g csirkemell filé
100-200 g zöldség (választható: például borsó, kukorica, brokkoli, gomba…)
1 evőkanál kókuszolaj
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
fél mk. tarkabors (őrölt)
ízlés szerint só

A csirke mártáshoz:

200 g zsírszegény krémsajt vagy krémtúró
300 g natúr joghurt
2 nagy tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés:


A kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük.
A mártás összetevőit közben összekeverjük, fűszerezzük, végül egybeöntjük a csirkemellel.
Egy őzgerinc vagy más tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk pici zabliszttel. Ha nem tiltja a diétánk, akkor a feketeerdő sonkával még kibéleljük a formát, majd utána szépen belekanalazzuk a ragu egy részét. Utána reszelt sajt, zöldségek, majd ismét ragu. Így folytatjuk még 2-3 rétegig a forma tetejére nem érünk. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.
180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
Köretként paradicsomos jégsaláta vagy rizs mehet!

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós-zabos nokedlivel illetve borsós rizzsel találtam.

Csirkemell sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkecomb édes-savanyú mártásban
Csirkecomb édes-savanyú mártásban

Combokat felkockázom kisebb darabokra,a gombát cikkekre vágom,olajon párolom,só,bors,fokhagymapor hozzáadásával,lehet víz nem is szükséges hozzá,de ha kell picit teszünk,mikor megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival

Csibecombhoz és mártáshoz A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk). Forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakashere pörkölt
Kakashere pörkölt

A heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke párizsi
Csirke párizsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk