Hozzávalók a csirkéhez:
600 g csirkemell filé
100-200 g zöldség (választható: például borsó, kukorica, brokkoli, gomba…)
1 evőkanál kókuszolaj
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
fél mk. tarkabors (őrölt)
ízlés szerint só
A csirke mártáshoz:
200 g zsírszegény krémsajt vagy krémtúró
300 g natúr joghurt
2 nagy tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
só ízlés szerint
A kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük.
A mártás összetevőit közben összekeverjük, fűszerezzük, végül egybeöntjük a csirkemellel.
Egy őzgerinc vagy más tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk pici zabliszttel. Ha nem tiltja a diétánk, akkor a feketeerdő sonkával még kibéleljük a formát, majd utána szépen belekanalazzuk a ragu egy részét. Utána reszelt sajt, zöldségek, majd ismét ragu. Így folytatjuk még 2-3 rétegig a forma tetejére nem érünk. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.
180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
Köretként paradicsomos jégsaláta vagy rizs mehet!
Túrós-zabos nokedlivel illetve borsós rizzsel találtam.
A csirkemellet megmossuk. Leitatjuk a felesleges nedvességet, majd vékonyra szeleteljük. A szeletelt csirkemellet olajjal kikent tepsibe tesszük, majd sózzuk és borsozzuk. A hagym...
Elkészítési idő:A zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe.. A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is. A májat megmossuk, levagdossuk az e...
Elkészítési idő:A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet...
Elkészítési idő: 1,5-óra