2 tojás
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom.
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik.
Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedővel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon.
Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedő alatt még három percet pihentetjük.
Bulgurral, savanyú uborkával tálaltam.
1. A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk, vastag, középső erüket húsverővel elvékonyítjuk. Enyhén sós, köménymaggal, babérlevéllel és 3 gere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, darált kolozsvári szalonnát, tojást, fűszereket, hagyma, fokhagyma, félig megfőtt rizst (igen,én félig megfőzöm, szokás kérdése) jól összegyúrjuk, s hagyjuk állni le...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Közepes1. Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 2. Amikor kész, kiszedjük a ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni. Közben szintén kb 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű