2 tojás
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom.
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik.
Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedővel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon.
Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedő alatt még három percet pihentetjük.
Bulgurral, savanyú uborkával tálaltam.
A karalábékat megtisztítjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra felvágjuk. A karalábét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk bele egy nagy csipet cukrot i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű