Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos-sajtos sült tojás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom

Elkészítés:


Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom. 
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik. 
Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedővel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon. 
Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedő alatt még három percet pihentetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bulgurral, savanyú uborkával tálaltam.

Paradicsomos-sajtos sült tojás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTÖTT KARALÁBÉ *
TÖLTÖTT KARALÁBÉ *

A karalábékat megtisztítjuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra felvágjuk. A karalábét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk bele egy nagy csipet cukrot i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó kicsit másképp
Lecsó kicsit másképp

A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bab gulyás szürkemarhából
Bab gulyás szürkemarhából

A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs

A toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk