5 bögre liszt, 1 csomag porélesztő, 3-4 dl joghurt, 2 db tojás, 2 tk só, 1/2 dl langyos víz, olaj
Egy féldecis pohárban kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. Utána jöhet az élesztős kutyulék is, majd összeállítjuk a tésztát.
Hagyjuk meleg helyen megkelni. Ezután kisebb, gyerek ökölnyi bucikat szaggatunk belőle, majd hagyjuk őket ismét 15-20 percig kelni (amíg jól felpuffadnak).
Egy fazékban olajat hevítünk.
Egy lapos tányért bekenünk olajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthuzigáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Egy bögre = 2.5 dl
Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát és ne szakadozzon szét.
A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő:Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb...
Elkészítési idő:…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó, ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig lisztfüggő. Kétszer 40...
Elkészítési idő:Mindent összekevertem és nagyobb méretű muffinformában megsütöttem. (egyenként 13,5 g CH) 8 db lesz
Elkészítési idő: