Családireceptkönyv.hu

367.Zsebes melegszendvics


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


350 g liszt
7 g só
1 dl (100 g) tej
0,75 dl (75 g) víz
50 g (kb 2 ek) tejföl
1,2 dkg (12 g) friss élesztő VAGY fél zacskó szárított
1 ek (10-15 g) olaj

Töltelék
kb 200 g sajt
kb 200 g sonka felvágott vagy kolbász,gomba, stb

Elkészítés:


A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
Hagyjuk az élesztőt felfutni ez csak annyit jelent, hogy picit habos lesz a tej teteje. Szárított élesztőnél ezt a lépést kihagyhatjuk.
Beleöntjük az olajat.
Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk. A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
40 percen át kelni hagyjuk a tésztát
6 db-ba vágjuk (kb 100 g) és gombócokat formázunk belőle
Picit lisztezett felületen kb 15-20 cm-es átmérőjű kört nyújtunk belőle.
Egyik negyedére felvágottat vagy kolbászt rakunk, a másik negyedére a felvágott mellé reszelt sajtot.
Félbe hajtjuk és a szélét lenyomkodjuk, majd megint félbe úgy hogy a sajtos negyed legyen felül, így egy háromszöget kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal. Ha szép fényesre szeretnénk, akkor kenjük le felvert tojással a tetejét, de nem szükséges.
15 percet kelesztjük tepsin a zsemléket .
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen.
Szép pirosra sütjük, kb 15-25 perc kell nekik. Ha szépen megpirult a tetejük már jók is.

Trükkök, tippek, praktikák:


kalcirecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Békebeli ropogós kifli
Békebeli ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott kenyér recept
Rakott kenyér recept

A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Túrós rózsa
Túrós rózsa

Az élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pampuska
Pampuska

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk