menu

Családireceptkönyv.hu

367.Zsebes melegszendvics


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


350 g liszt
7 g só
1 dl (100 g) tej
0,75 dl (75 g) víz
50 g (kb 2 ek) tejföl
1,2 dkg (12 g) friss élesztő VAGY fél zacskó szárított
1 ek (10-15 g) olaj

Töltelék
kb 200 g sajt
kb 200 g sonka felvágott vagy kolbász,gomba, stb

Elkészítés:


A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
Hagyjuk az élesztőt felfutni ez csak annyit jelent, hogy picit habos lesz a tej teteje. Szárított élesztőnél ezt a lépést kihagyhatjuk.
Beleöntjük az olajat.
Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk. A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
40 percen át kelni hagyjuk a tésztát
6 db-ba vágjuk (kb 100 g) és gombócokat formázunk belőle
Picit lisztezett felületen kb 15-20 cm-es átmérőjű kört nyújtunk belőle.
Egyik negyedére felvágottat vagy kolbászt rakunk, a másik negyedére a felvágott mellé reszelt sajtot.
Félbe hajtjuk és a szélét lenyomkodjuk, majd megint félbe úgy hogy a sajtos negyed legyen felül, így egy háromszöget kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal. Ha szép fényesre szeretnénk, akkor kenjük le felvert tojással a tetejét, de nem szükséges.
15 percet kelesztjük tepsin a zsemléket .
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen.
Szép pirosra sütjük, kb 15-25 perc kell nekik. Ha szépen megpirult a tetejük már jók is.

Trükkök, tippek, praktikák:


kalcirecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
277. Zsemle /lágy tészta
277. Zsemle /lágy tészta

Élesztő fut. Többivel dagaszt. Szinte kezelhetetlen lágy tészta, alaposan lisztezett deszkán rögtön 10 fele osztani, zsemlét formázni, folyamatosan lisztezni kell a kezet, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar KIFLI
KIFLI

A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. Ez megint egy olyan művelet, amit elvégez helyettem a kenyérsütő. Csak szép sorban az üstbe pakolom a kimért dolgokat. Nálam al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fantasztikus magkeverékes gluténmentes kenyér
Fantasztikus magkeverékes gluténmentes kenyér

Elkészítését tekintve valóban egy egyszerű receptről van szó, hiszen az összetevőket csak össze kell keverni, jól át kell dolgozni, hagyni kell pihenni és végül jól át kell sütni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk