85 dkg liszt
6 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek méz
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
Töltelék:
50 dkg túró
3 ek búzadara
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás
A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom.
Meleg helyen megkelesztem (25 perc). Ez alatt elkészítem a tölteléket.
Töltelék készítése:
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatom.
Összeállítás:
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastag négyzet alakra nyújtom, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágom. A közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.
A négyzetek sarkait középen összefogom, és csavarok rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Újra megkelesztem (20 perc), lekenem felvert tojással, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a melegvízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal k...
Elkészítési idő: 1,52,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...
Elkészítési idő:1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává...
Elkészítési idő: