Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finom liszt
1 teás kanál só
3 evőkanál cukor
3,5 dl langyos tej
3,5 dkg élesztő
7,5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
1 db tojás

50 dkg sütés álló lekvár

Tetejére:1 db tojás

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral felfuttatom,egy nagyobb tálba a lisztet beleszitálom a többi hozzávalókat is hozzáadom,a felfuttatót élesztővel könnyű laza tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.
Vagy csinálhatjuk kenyér sütő gépbe,annál a langyos tej alulra kerüljön rá a liszt,és a a többi hozzávaló dagasztjuk,kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztánkat nyújtjuk téglalapra,3 hosszabb csikókat vágunk belőle,habzsák segítségével a tészta aljára a lekvárból csikókat nyomunk,feltekerjük,daraboljuk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket,duplájára kelesztjük.Felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Meggyes bukta
Meggyes bukta

Felfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük. Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négy...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
"Pooh" tészta
"Pooh" tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

Feltesszük főni a krumplit, kozben a kimért lisztet összekeverjük a sóval es a sütőporral. Amikor a krumpli jo puhára főtt - meghamozzuk- összetörjük egy tálban villával, kozben ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Blbone
Blbone

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kenyérsutogépben vagy kézzel. Hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk még egyszer megkelni. A tésztát kis darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk