Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finom liszt
1 teás kanál só
3 evőkanál cukor
3,5 dl langyos tej
3,5 dkg élesztő
7,5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
1 db tojás

50 dkg sütés álló lekvár

Tetejére:1 db tojás

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral felfuttatom,egy nagyobb tálba a lisztet beleszitálom a többi hozzávalókat is hozzáadom,a felfuttatót élesztővel könnyű laza tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.
Vagy csinálhatjuk kenyér sütő gépbe,annál a langyos tej alulra kerüljön rá a liszt,és a a többi hozzávaló dagasztjuk,kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztánkat nyújtjuk téglalapra,3 hosszabb csikókat vágunk belőle,habzsák segítségével a tészta aljára a lekvárból csikókat nyomunk,feltekerjük,daraboljuk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket,duplájára kelesztjük.Felvert egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Az én kenyerem (Sütőm titka Ronika)
Az én kenyerem (Sütőm titka Ronika)

Kelesztőtálban állítottam össze,majd beraktam a dagasztó gépbe 20 percre. Lehet ezt kézzel is. Akkor jó,amikor szép fényes ,rugalmas ,nem ragad és egy gombócban van. Az ujjad belen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér
Kenyér

. A lisztet egy tálba öntöm, melynek szélébe a kezemmel mélyedés húzok, oda teszem a sót, hogy az élesztővel ne érintkezzen. Kézzel a liszt közepébe mélyedést csinálok, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes lepény
Meggyes lepény

Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk