menu

Családireceptkönyv.hu

Pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg kenyérliszt (BL 80)
5 dkg Graham-liszt
3 dl langyos víz
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
2 evőkanál olaj


Elkészítés:


1 dl langyos, cukros tejben fölfuttatjuk az élesztőt, hozzátesszük a kimért liszthez. A többi hozzávalóval együtt robotgéppel puha tésztát dagasztunk, majd hagyjuk, hogy letakarva duplájára keljen.
Kicsit átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, majd mindegyikből kerek gombócot formázunk, és 10 percre letakarjuk őket. A gombócokat 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd azokat még 30 percig konyharuha alatt kelesztjük.
Forró - 220 fokos légkeveréses - sütőben, a rácson (nekem 3 fért el rajta egyszerre) 6-7 perc alatt világos barnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szóval pita!:) mondom, ha követi valaki a leírtakat, szerintem nem lehet elrontani, nekem nyolcból nyolc tökéletesre sikerült. Pedig a kelesztési időkből kicsit lecsíptem - ide azért a normál időket írom -, mert szokás szerint kicsit sietni kellett vele, de így is szépen felfújódtak. A lisztet szokásom szerint kevertem, de az csak jót szokott tenni a kelt tésztáknak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér
Kenyér

Feltesszük főni a krumplit, kozben a kimért lisztet összekeverjük a sóval es a sütőporral. Amikor a krumpli jo puhára főtt - meghamozzuk- összetörjük egy tálban villával, kozben ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Édes zsemle
Édes zsemle

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós csiga
Diós csiga

A leveles tésztát szobahőmérsékleten olvaszd ki körülbelül 50 perc alatt. Lisztezett felületen nyújtsd ki egy-két milliméteresre. Tégy fel forrni egy deci tejszínt, add hozzá a dió...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Sajtos perec
Sajtos perec

lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk