Hozzávalók a gyorskovászhoz:
- 14 dkg liszt
- 0,8 dl hideg víz
- csipetnyi szárazélesztő
Végleges tészta:
az összes kovász
280 g BL 80 liszt
1 és 1/4 tk. só
160 ml víz
2 ek. tej
2 tk. szárazélesztő
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
tetejére:
egy tojásfehérje
1/2 csésze szezámmag
A szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 pihenés után rudakat sodrok belőlük.
A tojásfehérjét elkeverem egy ek. vízzel a rudakat egy ecset segítségével körbe bekenem vele. A szezámmagot egy tálcára öntöm, majd a lekent rudakat egyesével megforgatom benne. Ezután a három szálat összefonom. Hagyom, hogy ismét duplájára keljen, majd 200 fokos gőzös sütőben sütöm kb. 35-40 percig.
Mert szezámmagos, mert jól nézz ki és mert nagyon finom
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegitjük a sütőt. Fölverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a cukkinit. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Összekeverjük a fölvert tojásokkal Megformázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, majd kinyújtjuk kiszaggatjuk és forró olajba kisütjük. Majd baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes