Hozzávalók a gyorskovászhoz:
- 14 dkg liszt
- 0,8 dl hideg víz
- csipetnyi szárazélesztő
Végleges tészta:
az összes kovász
280 g BL 80 liszt
1 és 1/4 tk. só
160 ml víz
2 ek. tej
2 tk. szárazélesztő
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
tetejére:
egy tojásfehérje
1/2 csésze szezámmag
A szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 pihenés után rudakat sodrok belőlük.
A tojásfehérjét elkeverem egy ek. vízzel a rudakat egy ecset segítségével körbe bekenem vele. A szezámmagot egy tálcára öntöm, majd a lekent rudakat egyesével megforgatom benne. Ezután a három szálat összefonom. Hagyom, hogy ismét duplájára keljen, majd 200 fokos gőzös sütőben sütöm kb. 35-40 percig.
Mert szezámmagos, mert jól nézz ki és mert nagyon finom
A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre teh...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk majd kétszeresére kelesztjük.Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,és egyenlő 27 részre osztjuk.20 részből formáljunk 35 cm hosszú kígyó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz