2 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
20 g élesztő
+ 1 tojás, meg szezámmag a tetejére
A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megkenem tojássárgával és megszórom szezámmaggal. Hagyom még a tepsin kelni, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütöm.
Megszitáljuk a lisztet. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzákeverjük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Jól kidolgozzuk, és hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészítés A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. Mindezt összekeverjük a tejföllel. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. A v...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.) Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogato...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- Az útifűmaghéjat 2-3 percig vízbe áztatjuk,amíg megduzzad - Keverőtálba tesszük a lisztté őrölt magokat,a sót,a szódabikarbónát a tojásokat és az útifűmaghéj zselét - Az egésze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes