2 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
20 g élesztő
+ 1 tojás, meg szezámmag a tetejére
A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megkenem tojássárgával és megszórom szezámmaggal. Hagyom még a tepsin kelni, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütöm.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (tejfölt csak annyit tegyünk bele, amennyit felvesz a liszt) 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészületek este kezdődnek, elkészítem az "előtésztát"(kovászt, stb.) Ez most kb. 25 dkg tönkölyliszt volt, mellé annyi teljes kiőrlésűt tettem, hogy 40 dkg legyen. Hozzáadt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehéz1 A tejet elkeverjük a tojással és a tejföllel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 2 percet kevertetjük a dagasztó géppel lassú járaton. 2 Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a...
Elkészítési idő: 165 perc Nehézség: KözepesA kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű