A tésztájához 8 db
350 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)
Lekenni
1 evőkanál 2,8%-os tej
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).
A kész tésztát két részre osztjuk.
Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe). Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (Nem érdemes nagyon szélesre csinálni maximum 1 arasznyira legyen széles, mert ha ettől hosszabb, akkor vékonyka marad a kifli.)
Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.
1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot,...
Elkészítési idő:Négy felé osztjuk a ki dolgozott tésztát és a tölteléket ! Kinyújtjuk , rákenjük a tölteléket én szoktam reszelni rá sajtot. Feltekerjük mint a bejglit 2 cm szeletekre vágjuk ,meg...
Elkészítési idő:A kenyérsütőüstbe beleöntjük a sűrű joghurtot, hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, majd ráöntjük a kimért liszteket. Hozzáadjuk a sikért, a cukrot, a sót, az aszkorbinsavat, és...
Elkészítési idő:A dánok híresek arról, hogy mennyire szeretik a rugbrød-t. Ez a különleges, barna rozsból készült kenyér minden szupermarketben és pékségben megtalálható, szerte Dániában. Attól ig...
Elkészítési idő: