-500 gr liszt (Csicseriborsós kenyérlisztkeverék)
-450 ml meleg víz
-11 g só
-2 dkg Budafoki élesztő
-kb. 2 ek olaj
A liszthez hozzáadtam a meleg vizet és a sót. Az élesztőt belemorzsoltam (nem futtattam fel) és hozzáadtam az olajat.
Ezeket a robotgép dagasztó spiráljával jól kidolgoztam. Kb. 3 perc. Kissé lágy volt a massza, olyan nokedli sűrűségű. Vizes kanállal egy elöre kiolajozott formába kanalaztam és 50 C-on kelesztettem 30 percig. Szépen a duplájára nőtt. Ezután hagytam tovább a sütőben, de a hőfokot felvettem 180 C-ra és 35 perc alatt szép világosra sütöttem.
Rácson hagytam kihűlni. Könnyen ki tudtam a formából borítani.
Előtészta /öregtészta/ összekeverni,letakarni, konyha hőmérsékleten hagyni. 10-12 órát állni, másnap sütök vele. A tészta jól felfut a tálban, majd összeesik. Másnap hozzá a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEbbe a receptbe a melasz a színező hatása miatt került inkább, mint az íze kedvéért, ha valakinek nincs a kamrapolcon el ne rohanjon vásárolni, anélkül is tökéletes lesz. Az író s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, margarint, édesítőt habverővel alaposan dolgozd el, majd add hozzá a sütőporral, sóval, kakaóporral, kókuszreszelékkel elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet. A méréshez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 ek, lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy mél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű