3 dl tej, 4 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 4 ek cukor, 1 mk só, 2 ek kakaó.
+ 1 db tojás a lekenéshez.
1 dl tejben 1 tk cukorral felfuttatom az élesztőt.
A többi hozzávalót tálba teszem a kakaó kivételével, hozzáöntöm az élesztőt és hólyagos tésztát dagasztok. Ekkor ketté veszem a tésztát és az egyikbe belekeverem a kakaót, majd letakarva 1 órát kelesztem.
Három rudat sodrok belőle ( 2 fehér és 1 kakaós, ami vastagabb lesz), és összefonom.
Megkenem a tetejét felvert tojással.
Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Mind a tésztát mind a tölteléket előző este érdemes előkészíteni. A tésztához egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a kristálycukrot, az élesztőport, a sót, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: 0-120 perc Nehézség: Közepes1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. A kimért lisztből vegyünk ki kb 10 dkg. Ha felfutott az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztjuk a tésztát, kétfelé vesszük, egyik felébe beledagasztjuk a vaníliát, másikba a kakaót. Ha megkelt mind a kettő, megint kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük zsírral, m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes