menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
4-5 kanál cukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
mazsola

Elkészítés:


Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk.
Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat.

Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük. A tésztát 3 fele vesszük, kicsit kisodorjuk, megszórjuk a mazsolával, feltekerjük, és a három ágat összefonjuk. Papírral bélelt dobozformába tesszük.

Ismét kelesztjük, majd 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 45-50 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kuglóf
Kuglóf

A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Pudingos kalács
Pudingos kalács

Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 perce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Diós-almás tekert
Diós-almás tekert

A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás -sajtos háromszög
Sonkás -sajtos háromszög

Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztjuk.Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékbe szánt an...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk