50 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
4-5 kanál cukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
mazsola
Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk.
Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat.
Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük. A tésztát 3 fele vesszük, kicsit kisodorjuk, megszórjuk a mazsolával, feltekerjük, és a három ágat összefonjuk. Papírral bélelt dobozformába tesszük.
Ismét kelesztjük, majd 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 45-50 perc.
Dagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját lereszeljük. Az 5 tojásfehérjét a 25 dkg kristálycukorral keményre felverjük, majd az 5 tojássárgával tovább keverjük. Hozzátesszük az 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és egy csipet sóval elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a jéghideg zsiradékot, a vajat és a zsírt, és eldolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű