1/2 l langyos víz, 1 kg liszt, 3 csomag szárított élesztő, 1 ek cukor, 1 ek só.
+ 2 pár lecsókolbász, 25 dkg szalonna, 3 kis pohár tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 3 fej lila hagyma, sajt.
A liszthez hozzáadom a sót, a szárított élesztőt, a cukrot, a langyos vizet és tésztát gyúrok belőle.
Kb 1/4 órát kelesztjük. éppen addig, amíg a rávalókat feldarabolom és a tejfölbe belekeverem a zúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom, bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet a hagymakarika, kolbász és a szalonna. A tetejét még egyszer megkenem tejföllel.
200 fokon kb 30 percet kell sütni.
Amikor majdnem kész, akkor tesszük rá a reszelt sajtot.
A langyos vízbe szórom a porélesztőt, és a mézet is hozzá keverem. Beleszórom a lisztet és a sót, majd az olajat is beleöntöm. Elkeverem, míg össze nem áll. Letakarom, és éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű