A tésztához: 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 80 dkg búzaliszt, 1 csapott evőkanál só, 2 dl étolaj.
A töltelékhez: 6 bő evőkanál tejföl, 2 db fokhagyma, 2 db hagyma - lila, 30 dkg gépsonka, 1 dob morzsolt kukorica, 30 dkg sajt.
A tetejére: 2 csapott evőkanál tejföl, 1 db tojássárgája, 1 csapott evőkanál szezámmag.
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
kenyérsütőgépe üstjében készítette össze a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindította a dagasztást, majd nagyjából 10 perccel később beöntötte az olvasztott vajat az üstbe....
Elkészítési idő: 2 óraA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő:Az élesztöt felfuttatjuk A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk . Lá...
Elkészítési idő:A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót és a sütőport. Az élesztőhöz keverjük a joghurtot és az olajat, majd a lis...
Elkészítési idő: