Hozzávalók
• kb. 1 kg burgonya
• fél kg gomba
• 1 pohár tejföl
• diónyi margarin
• kb. 25 dkg sajt
• só, bors
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt burgonyát apróra összetörjük, és a tejföllel, valamint a margarinnal habosra keverjük. A gombát megpároljuk, borsozzuk. A burgonya felét egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rárakjuk gombát, majd a maradék burgonyát. A tetejére ráreszeljük a sajtot. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHéjában megfőzzük a burgonyát, kihűtjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, és sárgára kisütjük. A tűzálló tál fenekét kikenjük a szalonnából kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA spenótot megmossuk, és egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. Leöntjük a levét, nehogy keserű legyen. Botmixerrel pürésítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott krumplit héjában megfőzöm, de csak majdnem teljesen puhára. Közben mellette egy másik lábosban megfőzöm a tojásokat is, 5 perces keménytojásra, majd mindkettőt hagyom l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű