50 dkg liszt
1 cs szárított élesztő vagy 3 dkg friss élesztő
1,5 mk só
4 ek olívaolaj
kb. 2,5-3 dl langyos víz
1 tojás
magvak (szotyi, tökmag, szezámmag, mák)
A lisztet, élesztőt és sót összegyúrom tésztává az olajjal és vízzel, majd kb. 1 órán keresztül letakarva meleg helyen kelesztem. Gombócokat formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem és letakarva megint kb. 15-20 percig kelesztem a langyos sütőben. Megkenem a felvert tojással és megszórom magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Szendvicsként tálalom.
A tészta ne legyen túl lisztes, mert akkor tömény lesz kisütve, inkább lágyabb állagú, mégis formázható legyen. Nekem kicsit ropogós lett a külseje, de finom! :)
Magvakat a tésztájába is rakhatunk!
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk majd duplájára kelesztjük! A megkelt tésztát megfelezzük és 2 kör alakú lapot nyújtunk belőle.Az egyikre ráhelyezzük a félbevágott és a belsejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztekhez öntjük, hozzáadjuk a sót, a nyírfacukrot, a joghurtot, az olajat, és kidagasztjuk. A kész, puha tésztát letakarva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést vájunk ide morzsoljuk az élesztőt, majd 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot- a tojást és az élesztőre öntve várjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű