Családireceptkönyv.hu

Céklás -meggy chutney.


Írta:

Elk. idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Évek óta gyűjtöm és kisérletezgetem a jó chutney recepteket.

Íme a legújabb, a céklás meggy chutney.

Hozzávalók:

kevés hagyma apróra vágva, kevés mazsola, pici só,

30 dkg cukor, 75 dkg cékla, 75 dkg meggy,

és egy 5 cm-es gyömbérdarab apróra vágva, szegfűszeg, chili, méz,

balzsamecet vagy málnaecet ízlés szerint

Elkészítés:


Picit megpirítom a hagymát, hozzá pirítom a cukrot, mellé a mézet.

Bele teszem az összes hozzávalót, és kemény lekvársűrűségűre főzöm.

Ilyenkor már nincs meggy,ezért befőttet,vagy mélyhűtött meggyet is használhatunk.

Nekem most befőttem volt,így a levét is hozzá öntöttem.

Szinte folyamatosan kevergetni kell.

Sült húsok,pástétomok mellé fenséges kísérő,

Trükkök, tippek, praktikák:


A legfinomabb mennyei falat ha fokhagymán sült libamáj mellé adjuk.

Céklás -meggy chutney.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, jól megmossuk és egyenletes vékony metéltre vágjuk vagy káposztagyalun legyaluljuk. Mikor levét kissé kiadja, jól kicsavarjuk. Mindi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Krumplilabda
Krumplilabda

Krumplinyomóban törd át a főtt krumplit. Dolgozd össze a hozzávalókat. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj. A vizes kézzel megformázott golyókat sor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Nagyim zsemlegombóca
Nagyim zsemlegombóca

A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi ví...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édeskömény serpenyőben sütve
Édeskömény serpenyőben sütve

Cikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk