- 4 burgonya,
- só,
- bors,
- fokhagyma,
-1 tojás,
- liszt,
- petrezselyem,
- majoranna,
Miután a burgonyát meghámoztuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a hozzávalókat. A szokásos módon serpenyőben vagy kiolajozott tepsiben pirosra sütjük.
Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, hozzáöntjük a liszt felét és a többi hozzávalót. Fakanállal jól összedolgozzuk. Ha már egynemű, akkor folyamatos keverés közben hozzáadjuk a maradék lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk.Ha ,már szépen kez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepesa tojást a lisztet és a sót fakanállal összekeverjük és adagoljuk hozzá a vizet amíg nem lesz se túl lágy se túl sűrű, aztán forr vízbe szaggatjuk amikor kész tésztaszűrővel hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz