4 kiló cukorból, négy liter vízzel és 10 deka borkősavval szirupot főzünk. Langyosra hűtjük, majd 40 bodzavirágot, 2 karikára vágott citromot és még kettő citrom levét adjunk hozzá
Egy hétig állni hagyjuk, de naponta többször is megkeverjük. Utána üvegekbe szűrjük, a tetejére egy kevés tartósítót szórunk, és ledugaszoljuk.
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsvízhez 3 dl-es befőttesüveget készítek elő, és forró vízzel átöblítem. A hámozott almát és datolyát az üvegbe töltöm, a szájáig töltöm tisztított/forralt, szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy pár éve karácsonyra ezt a likőrt készítettem a fontosaknak. Hosszadalmasan készül, de csak az elején van vele igazából "munka" utána már csak ázik, és érik, majd csak leszűrni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű