ozzávalók:
1,5 kg cseresznye
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
1,0 db citrom leve
6,0 db nagy bodzavirág
Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a bodzavirágokat jól kirázzuk, a leesett virágokat összeszedjük, és beletesszük az előkészített üvegekbe. A gyümölcsmasszát felforraljuk, majd közepes lángon 8-10 percig kevergetve főzzük. Azonnal az üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...
Elkészítési idő:A gyömbért meghámozva, felkarikázva a forró vízhez adjuk. Hozzáöntjük a cukrot, és addig főzzük, amíg felolvad, beletesszük a citromhéjat és levét is. Levesszük a tűzhelyről, maj...
Elkészítési idő:Mossuk meg jól az őszibarackokat, ha módunkban áll nektarint vásároljunk. Vágjuk kétfelé, vegyük ki a magját, majd aprítsuk egy centis darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: