menu

Családireceptkönyv.hu

Cseresznyelekvár bodzavirággal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók:
1,5 kg cseresznye
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
1,0 db citrom leve
6,0 db nagy bodzavirág

Elkészítés:


Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a bodzavirágokat jól kirázzuk, a leesett virágokat összeszedjük, és beletesszük az előkészített üvegekbe. A gyümölcsmasszát felforraljuk, majd közepes lángon 8-10 percig kevergetve főzzük. Azonnal az üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piros arany recept
Piros arany recept

A paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
eper befőtt
eper befőtt

Az epret kicsumáztam és megmostam, majd az üvegekbe töltöttem. Mindegyiknek a tetejére tettem 1 ek nyírfacukrot. Felengedtem vízzel, rácsavartam a tetőt, majd beraktam a befőzőauto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almavaj recept
Almavaj recept

1.Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. 2.Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellizált sárgabarack lekvár
Karamellizált sárgabarack lekvár

Érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk alapanyagként. Egyszerre 2-2,5 kg-nál többet ne készítsünk (hacsak nem üstben szeretnénk főzni). A barackokat mossuk meg, magozzuk ki....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk