ozzávalók:
1,5 kg cseresznye
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
1,0 db citrom leve
6,0 db nagy bodzavirág
Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a bodzavirágokat jól kirázzuk, a leesett virágokat összeszedjük, és beletesszük az előkészített üvegekbe. A gyümölcsmasszát felforraljuk, majd közepes lángon 8-10 percig kevergetve főzzük. Azonnal az üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A csokoládé kivételével turmixgépben krémesre keverem a hozzávalókat. Átszedem egy műanyag dobozba, olvasztott étcsokoládéból csíkokat húzok bele és mehet a fagyóba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg cuk...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Nehéza a a
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret, vizet, citrodekot egy nagyobb edénybe tettem, majd jól szétnyomkodtam és 24 órát állni hagytam. A letelt idö után paszíroztam, lemértem és hozzá adtam az édesítöszert ( c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű