Cukkini lekvár
Hozzávalók:
1 kg cukkini
1 db alma
30 dkg cukor
1 citrom leve
csipet só
reszelt gyömbér
víz
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, egy nagyon pici reszelt gyömbért és a meghámozott, lereszelt almát is. Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Ezután előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni
Elkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat alaposan mosd meg és szedd le a héjukat. Éles késsel filézd ki a gerezdeket a fehér hártyából, így nem lesz keserű a lekvár. Érdemes a lábas felett dolgozni, hogy a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni). Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe. Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük fel egy kis vízzel, ami ellepi a cukrot. Adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű