menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás húsos pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók
4 adagra
A tésztához
100 ml 1,5%-os tej
10 g élesztő (friss)
200 g búzaliszt (BL55)
50 g vaj (olvasztott)
1 csipet só
A töltelékhez
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g sertés darált hús (sovány)
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
250 g gomba - csiperke/sampion
50 ml bor (fehér, száraz)
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál barnacukor
100 g ömlesztett sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál metélőhagyma (snidling)
A tészta és a töltelék közé
2 evőkanál zsemlemorzsa
A sütőforma kikenéséhez
1 evőkanál vaj
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
A pite tetejére
100 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:



70 perc

Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük pirítani az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és oregánóval, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.

Beletesszük a gombát, és a fehérbort. Magas lángon, kb. fél perc alatt elpárologtatjuk az alkoholt.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a cukrot, majd közepes lángon az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, belekeverjük az ömlesztett sajtot, a zsemlemorzsát és az apróra vágott snidlinget.

Egy 28 cm átmérőjű pite formát kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, majd belehelyezzük a tésztát.

Megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a töltelék ne áztassa el. Egyenletesen elterítjük rajta a kihűlt húsos ragut, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

Kissé kihűtve tálaljuk a gombás-húsos pitét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész családom nagyon szereti a sós süteményeket. Legyen az egy kelt tésztás finomság, vagy jelen esetben egy sós pite, nálunk mindig nyerő. Ez a gombás húsos pite nagyon jó választás lehet, ha viszonylag gyorsan szeretnénk valami laktató finomsággal meglepni a családot, vagy a barátokat. Nálunk mindig pillanatok alatt elfogy. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kefíres lángos
kefíres lángos

Elkészítése: Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy! Jól kidolgozzuk a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pestos csirkés tészta
Pestos csirkés tészta

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymákat karikázzuk. Magas falú serpenyőben a kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkozott húst is. Fehéredésig pirítjuk, ma...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-pestós tészta
Cukkinis-pestós tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk