Családireceptkönyv.hu

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g tészta (Bucatini)
340 g paradicsom
1 tk petrezselyem (felaprítva)
1 közepes db vöröshagyma
4 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
90 g pecorino sajt
3.5 ek olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.

sütési hőfok: 175°C

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. ( az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal
Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal

A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa recept
Burgonyás pogácsa recept

Kelesztés után egyszer meghajtom mert elég gyenge a tésztája így jobb lesz az állaga, tepsiben még hagyom kelni és utána sütöm.Ha azt akarom, hogy másnap is puha legyen, nem árt a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk