menu

Családireceptkönyv.hu

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g tészta (Bucatini)
340 g paradicsom
1 tk petrezselyem (felaprítva)
1 közepes db vöröshagyma
4 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
90 g pecorino sajt
3.5 ek olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.

sütési hőfok: 175°C

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Gombás kagylótészta
Gombás kagylótészta

1.A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta (2)
Palacsinta (2)

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Virslivel töltött tészta
Virslivel töltött tészta

A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk
Fánk

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk