menu

Családireceptkönyv.hu

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g tészta (Bucatini)
340 g paradicsom
1 tk petrezselyem (felaprítva)
1 közepes db vöröshagyma
4 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
90 g pecorino sajt
3.5 ek olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.

sütési hőfok: 175°C

Bucatini pecorino sajttal és paradicsommal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túros rózsa
Túros rózsa

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rozmaringos-olívás focaccia
Rozmaringos-olívás focaccia

Egy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit, és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyás tészta
Burgonyás tészta

Apróra vágom a hagymát, olajon megpirítom, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem, majd az apró kockára vágott burgonyát hozzáadom. Felöntöm kevés vízzel. Egy fazékba vizet forra...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Milánói makaróni csőben
Milánói makaróni csőben

A megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk