450 g tészta (Bucatini)
340 g paradicsom
1 tk petrezselyem (felaprítva)
1 közepes db vöröshagyma
4 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
90 g pecorino sajt
3.5 ek olívaolaj (extra szűz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát a petrezselymet és a bazsalikomot.
Mossuk meg a paradicsomot, negyedeljük fel és egy villával törjük össze.
Közepes lángos forrósítsunk fel egy serpenyőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a fűszernövényeket és a hagymákat.
Amikor a hagyma már halványbarna, adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval és főzzük további 15 percig.
Ezalatt egy nagyobb edénybe öntsünk vizet és kevés só hozzáadásával forrósítsuk fel. A lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát al dente állagúra.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, adjuk hozzá a szószt.
Tegyük a tésztát egy hőálló tálba, szórjuk meg a tetejét sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig süssük.
sütési hőfok: 175°C
Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVideón
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megprítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem megy....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű