Családireceptkönyv.hu

RÓZSA LEKVÁRT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg rózsaszirom,
50 dkg cukor,
2 citrom leve,
1 ek. rózsalikőr.

Elkészítés:



A rózsaszirmokat leöblítjük, és a szirmok tövénél lévő sárgásfehér részt letépjük. 3 dl vizet felforralunk, beletesszük a rózsaszirmokat, és öt percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, 25-30 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a rózsalikőrt, és forrón üvegekbe töltjük, az üvegeket lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Télen nagy sikerünk lesz ezzel az igazi különlegességgel.

Aki a cukrot sokallja az az almás, cseresznyés megoldást válassza.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fűben. Fában. Természet Kincsestára
Oldal (kedveled) · 20 órája, Budapest közelében ·

Én először Bulgáriában kóstoltam RÓZSA LEKVÁRT..
Aztán tavaly mivel rengeteg illatos rózsám volt, és sajnáltam őket mikor kezdtek lehullani a szirmok..
Épp cseresznye lekvár projekt közepén jártam, mikor egy merész gondolattal a cseresznyét összefőztem a megmosott illatos rózsaszirmokkal..
Mondanom sem kell hogy valami döbbenetesen finom és különleges csemege kerekedett ki belőle.. :)

Van aki almával főzi össze.. én még nem próbáltam, de talán az idén..

Most egy olyan receptet hoztam nektek ami csak sziromból készül..
De a variációk számtalanok ebben az esetben is..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabimami
Piszke befőzése Anna mamával
Piszke befőzése Anna mamával

Leszedtük a piszkét, majd szemenként lecsíptük a piszkeszem bajuszos végét. (Vagyis letisztítottuk). Hideg vízben jól megmostuk a piszkét. A tiszta piszkeszemeket félig betöltöt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér
Kandírozott gyömbér

Egy kilónyi szépen meghízott gyömbért pucoljunk meg. Legegyszerűbben egy kiskanál segítségével tehetjük meg. Szépn kapargassuk le a héjat, és szeleteljük fel. Lehetőleg egyforma da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Vitaminbomba
Vitaminbomba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém télire
Padlizsánkrém télire

3 db padlizsánt megmosunk, szárukat levágjuk, és villával megszurkáljuk több helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és kb. 45 perc alatt megsütjük 170 fokon. Közben megforgatjuk, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk