menu

Családireceptkönyv.hu

Szőllő lekvár-


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80% szőllő, 20% cukor Pektin a sűrítéshez.

Elkészítés:


Felfőzzük a hozzávalókat és a pektint hozzáadjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldparadicsom lekvár
Zöldparadicsom lekvár

A paradicsomokat megmosom, kivágom a „csumáját” és feldarabolom, majd egy nagy lábosba teszem. A lábost lefedem és közepesnél erősebb fokozaton fél óráig főzöm, míg levet enged ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Almakocsonya
Avatar Kovácsné kohajda Klaudia Kedvelnék
Almakocsonya

6-8 sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint 2 tojásfehérjével és 1 citrom levével. Habverővel félóráig verjük, majd tálra tesszük és tálalás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Lecsó télire
Lecsó télire

Elkészítése: Mint a friss lecsót (zsír vagy olaj, hagyma, paprika, paradicsom), majd száraz dunszt. Üveg: Ahány kg összesen, kb. annyi liter lesz a kész lecsó. Ha a paprika, p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Karolin
Meggybefőtt
Meggybefőtt

A meggyet kimagozom. Összekeverem a cukorral. 1-2 napig állni hagyom, közben kevergetem. Nem szeretem, ha túl édes, ezért a mennyiség a meggy savanyúságától függ. A meggyeket szét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk