40 dkg rebarbara, darabolva
2 piros alma, héjastól felkockázva
kb. 8 dkg xilit vagy 2 dkg stevia-eritrites édesítő (vagy ízlés szerint)
fél citrom
kb. 3 dl sűrű kókusztej(szín)
2 ek. xilit vagy 1 tk. stevia-eritrit
1 kk. folyékony vanília esszencia vagy 1/2 kk. őrlemény
A rebarbarát és almát kevés vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az édesítőt, és egy-két citromkarikát. Pár perc alatt puhára főzzük. Poharakba adagoljuk, kihűtjük, majd hűtőszekrényben hagyjuk állni még egy-két órát (vagy többet, ha van idő). A kókusztejszínt kikeverjük egy kevés édesítővel és a vaníliával, és a kompót tetejére kanalazzuk.
A rebarbara is egy olyan rövid szezonú dolog, amit nagyon szeretek. Nyersen a színe is gyönyörű, a szárak egyik vége élénkpiros, a másik halványzöld. Én nem hámozom meg, csak megmosom és feldarabolom. Pár perc alatt megfő, a főzővízhez lehet adni fűszereket, ha valaki szereti, és mindenképpen igényel édesítést, mert különben elég fanyar. Rebarbara mártást szárnyassültekhez vagy akár halhoz is kínálhatunk, ilyenkor lehet kicsit savanykásabbra hagyni.
A bogyókat mosni,végeit levágni,robotgép darál. Edénybe tenni, a víz lepje el, 1 -2 ujjnyira. Puhára főzni, kb. 1 óra ,átpasszírozni Bele tenni az édesítőt és zselésedésig főzn...
Elkészítési idő:A virágokat leszedjük, ezzel kezdjük, arra azért figyeljünk, hogy ne út mellől szedjük. Meg lehet mosni van ahol azt írják, én nem tettem, mert hogy van ahol kifejezetten nem ajánl...
Elkészítési idő:Elkészítés A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadju...
Elkészítési idő: