Amerikai krémes.
Hozzávalók: Tepsi: 35X27 cm.
7 tojássárgája,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaópor,
13 evőkanál víz,
1cs. vaníliás cukor.,
A krémhez:
7 tojásfehérje,
7-10 evőkanál cukor,-ízlés szerint
3 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej.
Díszítéshez:
5 dl habtejszín (Hulala vagy Meggle)
csokoládéreszelék
1cs. habfixáló,
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. Zsírozott, lisztezett tepsiben öntjük a masszát és kb. 180°C-on 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb. 10 percig még visszatesszük sülni .
Ha kihűlt a tészta, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kap...
Elkészítési idő: 50A piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...
Elkészítési idő: 1,5 óra