6 db.tojás
4 kv. fahéj
2 kv. szódabikarbóna,
18 ek. langyos víz,
10 ek. lekvár,
25 dkg. cukor,
40 dkg. liszt,
2 cs. vaníliás cukor,
2ek. zsír,
10 dkg. dió /durvára vágva/ reszelt citromhéj.
.
Tepsi: 23x26 cm.
Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel jól összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben sütőtől függően kb. 25-perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűlés után porcukorral megszórom, és felvágom. Egyszerű, olcsó, gyors és finom.
Sütünk egy sárga, és egy barna piskótát. Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba. Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk. Sorrend: sárga piskóta...locsolá...
Elkészítési idő:Elkészítés A liszt és a szódabikarbóna kivételével az összes hozzávalót gőz fölött összefőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk az átszitált lisztet és a belekevert szódabikarbónát...
Elkészítési idő:A kimagozott cseresznyét tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni. A tojásokat - fehérjét és sárgáját együtt - verd olyan habosra, amilyenre csak tudod. Keverd bele a krémsajtot, majd...
Elkészítési idő: