6 db.tojás
4 kv. fahéj
2 kv. szódabikarbóna,
18 ek. langyos víz,
10 ek. lekvár,
25 dkg. cukor,
40 dkg. liszt,
2 cs. vaníliás cukor,
2ek. zsír,
10 dkg. dió /durvára vágva/ reszelt citromhéj.
.
Tepsi: 23x26 cm.
Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel jól összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben sütőtől függően kb. 25-perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűlés után porcukorral megszórom, és felvágom. Egyszerű, olcsó, gyors és finom.
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós alagút tésztájához a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a sütőport és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd mehetnek bele a tojások is. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összekeverni, majd egy kisebb tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben készre sütni. Ha kihűlt porcukorral meghinteni, és felszeletelni. Trükkök, tippe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kimagozott almát lereszeljük, és a cukorral, kevés citromlével, a vaníliaaromával és a fahéjjal puhára pároljuk. A vízzel a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű