50 dkg tehéntúró
2 db tojás
6 ek porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
40-45 dkg finomliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 citromból nyert citromhéj+a citrom leve
rumaroma-ízlés szerint
6 ek porcukor (a szóráshoz)
étolaj a sütéshez.
A túrót, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal, összedolgozzuk ( lehet géppel is), hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk. Jöhet a rum, ha adunk hozzá.
Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk.
Lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró olajban sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok
A tojásokat bele rakjuk dagasztó gépbe cukorral együtt habosra keverjük. Hozzá adom a zsírt, liszttel elkevert, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat össze dolgozzuk a tésztát. Zsír...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Nehéz1. A tészta minden hozzávalóját jól összekeverjük. Kikent tortaformába öntjük és elsimítjuk. 2. A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, és a mag helyére fél dióbeleket tesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat robotgéppel 3-4 perc alatt összehabosítjuk, majd a tojást alaposan hozzádolgozzuk. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű