20 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
½ csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
12 dkg mogyoró kicsit pörkölve intenzivebb az ize
A 20 dkg cukrot, a 15 dkg vajjal, 3 tojássárgájával, ½ csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, a ½ csomag sütőport és 8 dkg darált mogyorót, majd a 3 tojás felvert habját. Zsírozott tepsibe tesszük és 2-3 dkg mogyoróval és kristálycukorral meghintjük. 200 °C forró sütőben sütjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, finom reszelőn lereszeljük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel kifehéredésig, jó habosra verjük. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy kis lábasban felolvasztom, hogy már kissé barnuljon. Félrehúzom. 2. Egy tálkában összekeverem a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót. 3. Egy nagy kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Add hozzá a tejet, majd szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Bél...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz