20 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
½ csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
12 dkg mogyoró kicsit pörkölve intenzivebb az ize
A 20 dkg cukrot, a 15 dkg vajjal, 3 tojássárgájával, ½ csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, a ½ csomag sütőport és 8 dkg darált mogyorót, majd a 3 tojás felvert habját. Zsírozott tepsibe tesszük és 2-3 dkg mogyoróval és kristálycukorral meghintjük. 200 °C forró sütőben sütjük.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a vízzel habbá verjük, majd a tojássárgákat hozzáadjuk, és tovább verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a dióval, és a habhoz könnyed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyékonyra keverjük, utána beleöntjük a masszát a muffintálkákba és kb. 10-15 percig sütjük 150°C-on.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlufóliával kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit. 1½ kg almát meghámozok és a tepsiben szorosan egymás mellé szeletelek. Kikeverek 8 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral vagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes