Tepsi: 35x30
25 dkg. liszt,
15 dkg. margarin,
2 db. tojás sárgája,
8 dkg. cukor,
pici só,
Töltelék:
1 kg. túró,
2 kis db. tejföl-/300 gr./
1 cs. vaníliás főzős puding,
6 db. tojás sárgája,
kb. 13 dkg porcukor-kóstolás,
1 db. citrom reszelt héja,
10 dkg. mazsola.
Tetejére:
A tojások fehérje 8 db,
24 dkg. porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük.
A töltelékhez valókat robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásímítjuk az elősütött tésztánkra és most már majdnem készre sütjük. A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre, amit én egy villával megcsíkoztam. Most már csak annyi ideig szárítjuk alacsony hőfokon míg a hab is szépen rápirul.
Vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok.
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát...
Elkészítési idő: 30 percAz élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő:Pontosan nem tudom mennyi almát pucoltam, de levétől kifacsarva 1,5 kg volt. Tettem hozzá cukrot, 2 vaníliás cukrot, 1 citrom héját és 1 cs. mazsolát. A kettévett tésztát egyenkén...
Elkészítési idő: