• 120 g Szafi Fitt süteményliszt
• 1db tojás (53 g)
• 3 db tojásfehérje (93 g)
• csipet só
• 100 g langyos víz
• 1 tk. citromlé
Töltelék:
• 40 g őrölt dió
• 1 tk. eririt
• 50 g sárgabaracklekvár
Tetejére:
• csoki + darabolt dió
Alaptészta: a tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, sót, vizet, citromlevet és pár percig pihentetjük.
Az alapanyagokat közepes méretű muffinformába rétegezzük az alábbiak szerint:
• 1tk. alaptészta /teljesen fedje be az alját/
• 1tk. lekvár
• 1tk. őrölt dió
• 1tk. alaptészta /fedje be az alsó réteget/
Előmelegített sütőbe tesszük, 175°C-os légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Akkor jó, amikor a teteje barna.
Miután kihűlt, mehet rá az olvasztott csoki és a darabolt dió.
Tápértékei darabonként:
125 kcal, 5 g fehérje, 3,7 g zsír, 8 g ch
Ára darabonként: 106 Ft
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s a tészta egynegyed részét félretesszük a rácsozáshoz. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (37x27cm) és a sütőpapírral bélelt, vagy kiv...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: 60 percA tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a fel...
Elkészítési idő:A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval...
Elkészítési idő: