Hozzávalók:
A piskótához:
3 x 4 tojás
3 x 8 evőkanál cukor
2 x 4 evőkanál liszt,
1 x 5 evőkanál liszt
2 x 4 evőkanál holland kakaópor
3 x 4 evőkanál olaj
3 x csipetnyi sütőpor
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl görögjoghurt
4 dl habtejszín
1,5 dkg zselatin
25 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
pár darab oreo keksz
2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál étolajat és a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom, és egyesével megsütöm a lapokat, kivéve a sárga piskótát-ott a kakaó helyett liszt megy bele.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a görögjoghurttal kikeverem, hozzákeverem az előtte felvert kemény tejszínhabot. Fél dl vízben feloldom a zselatint, lazán a krémhez keverem. A kekszet darabokra tördelem, és a krémhez keverem. Megtöltöm a lapokat.
A tetejét tetszés szerint habtejszínnel és pár darab oreo keksszel díszítem.
Jó étvágyat kívánok.
A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a linzertésztát: a cukrot összekeverjük a liszttel és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, cipót formázunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához habosra keverjük a puha margarint a porcukorral, egyesével beletesszük az egész tojásokat, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk a sütőporral, n...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű