Hozzávalók:
A piskótához:
3 x 4 tojás
3 x 8 evőkanál cukor
2 x 4 evőkanál liszt,
1 x 5 evőkanál liszt
2 x 4 evőkanál holland kakaópor
3 x 4 evőkanál olaj
3 x csipetnyi sütőpor
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl görögjoghurt
4 dl habtejszín
1,5 dkg zselatin
25 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
pár darab oreo keksz
2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál étolajat és a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom, és egyesével megsütöm a lapokat, kivéve a sárga piskótát-ott a kakaó helyett liszt megy bele.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a görögjoghurttal kikeverem, hozzákeverem az előtte felvert kemény tejszínhabot. Fél dl vízben feloldom a zselatint, lazán a krémhez keverem. A kekszet darabokra tördelem, és a krémhez keverem. Megtöltöm a lapokat.
A tetejét tetszés szerint habtejszínnel és pár darab oreo keksszel díszítem.
Jó étvágyat kívánok.
1A sütőt előmelegítjük 150 C fokra, légkeverésen. 2A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. 3Miután a tojásokkal jól elkevertük, belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a fűszerekkel, és reszeljük hozzá a narancshéjat. A barnacukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsára törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű