Hozzávalók:
A piskótához:
3 x 4 tojás
3 x 8 evőkanál cukor
2 x 4 evőkanál liszt,
1 x 5 evőkanál liszt
2 x 4 evőkanál holland kakaópor
3 x 4 evőkanál olaj
3 x csipetnyi sütőpor
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl görögjoghurt
4 dl habtejszín
1,5 dkg zselatin
25 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
pár darab oreo keksz
2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál étolajat és a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítom, és egyesével megsütöm a lapokat, kivéve a sárga piskótát-ott a kakaó helyett liszt megy bele.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a görögjoghurttal kikeverem, hozzákeverem az előtte felvert kemény tejszínhabot. Fél dl vízben feloldom a zselatint, lazán a krémhez keverem. A kekszet darabokra tördelem, és a krémhez keverem. Megtöltöm a lapokat.
A tetejét tetszés szerint habtejszínnel és pár darab oreo keksszel díszítem.
Jó étvágyat kívánok.
Tészta: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, vaníliát és csipet sót. Ma...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekavarom a citromlével. Beáztatom a zselatint hideg vízbe. A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom. Felverem a tejszínhabot jó keményre. Leszűröm a zsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tejkaramellel kikeverjük, fóliával bélelt tálcába tesszük. Szögletes háztartási keksz rá krém - keksz barna, krém fehér keksz, 4 óra hűtő. Csokimáz a tetejére.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű