1 bögre liszt
6 tojás
fél bögre cukor
csipet só
1 teáskanál citromlé
2 teáskanál sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, addig amíg szinte kifehéredik, adjuk hozzá a citromlét és lassan kavarjuk a habhoz. A lisztbe keverjük bele a sütőport és óvatosan adjuk a tojáshabhoz. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük bele a tésztát és 180 fokos sütőben süssük nagyjából 30 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, hogy ne essen össze a piskóta.
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat. 2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal. 2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek. 3. A babapiskótákat éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű