- 3 csomag Gullon cukormentes "Oreo" keksz
- 4 kanál olvasztott Rama
A krém hozzávalói:
- 250 g mascarpone
- 6 kanál por édesítő
- 1 teáskanál vanília aroma
- 300 ml habtejszín (ha cukormenteset használunk ízlés szerint édesítsük)
◾️2 csomag kekszet összetörünk.
◾️Hozzáadjuk a margarint és egy tortaformába simítjuk.
◾️A mascarponét, az édesítőt és az aromát krémesre keverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a mascarponéhoz adjuk.
◾️Kb. 4 darab kekszet összetörünk és azt is a krémhez adjuk.
◾️A formában lévő alapra kanalazzuk és elsimítjuk.
A tetejére díszítésként kekszet tehetünk és én még csokiöntettel is felturbóztam.
Felfőzöm, vaníliával ízesítem, kavarva hűtöm, és hozzáadom a 15 dkg vajat, 1-2 kanál rumot, v. esszenciát. Habosra keverem. (tortára, tekercsre)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Ha túl keménynek ítéljük, kicsit meg is olvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 tojásból kakaós piskótát sütök. 1 nagyobb magozott meggybefőttet leszűrök, a levéhez annyi vizet adok, hogy 6 dl legyen, majd 2 pudingporral és 3 ek cukorral felfőzőm. Mikor ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű