Családireceptkönyv.hu

Őszibarackos rizsfelfújt


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 l. tej,
25 dkg. rizs,
5 ek. cukor,
4 db. tojás,
1 citrom reszelt héja,
2 cs. vaníliás cukor,
csipetnyi só,
1 ü. barackbefőtt,
mazsola-ízlés szerint.


Elkészítés:



A megmosott rizsből, a vaníliás cukorral, vajjal citrom levével, mazsolával tejberizst főzök.
A tojások sárgáját kb. 10 dkg, porcukorral kikeverem. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A már csak langyos tejberizshez adom a kikevert tojássárgát, a reszelt citomhéjat, és óvatosan belekeverem a felvert habot. A felét beleöntöm a tepsibe, azt kirakom a jól lecsöpögtetett barackkal és ráöntöm a tejberizs másik felét.
Beteszem sülni, amikor a teteje színt kap készen is van." Kb. 40 perc alacsony lángon". Langyosan könnyebb szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!

Őszibarackos rizsfelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Puretina u sosu od sampinjona
Puretina u sosu od sampinjona

Na malo ulja u dubljoj tavi isprziti na trakice i u brasno uvaljane komade puretine. kad su porumenili izvaditi ih u drugi sud sa poklopcem i ostaviti. 2. Na tavu gdje se przil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legjobb palacsintatészta
A legjobb palacsintatészta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SONKÁS SAJTOS GUBA
SONKÁS SAJTOS GUBA

A tojásokat felverem, fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet. A kifliket felkarikázzuk, belemártjuk (ne áztassuk el!), majd vajjal kikent jénaiba teszünk egy sort....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
122.Madre kovász
122.Madre kovász

1. nap A 20 dkg lisztet 10 dkg vízzel és a mézzel, olajjal egy tálban elkeverjük. Mivel még ragadós a tésztánk, a végén beledagasztjuk az 1 ek lisztet is, így relatív kezelhető les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk