1 l. tej,
25 dkg. rizs,
5 ek. cukor,
4 db. tojás,
1 citrom reszelt héja,
2 cs. vaníliás cukor,
csipetnyi só,
1 ü. barackbefőtt,
mazsola-ízlés szerint.
A megmosott rizsből, a vaníliás cukorral, vajjal citrom levével, mazsolával tejberizst főzök.
A tojások sárgáját kb. 10 dkg, porcukorral kikeverem. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A már csak langyos tejberizshez adom a kikevert tojássárgát, a reszelt citomhéjat, és óvatosan belekeverem a felvert habot. A felét beleöntöm a tepsibe, azt kirakom a jól lecsöpögtetett barackkal és ráöntöm a tejberizs másik felét.
Beteszem sülni, amikor a teteje színt kap készen is van." Kb. 40 perc alacsony lángon". Langyosan könnyebb szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
A burgonyát egészben megfőzzük, majd megtisztítjuk. A tojásokat is megfőzzük és felkockázzuk a kolbásszal és sonkával együtt. A burgonyákat félbe vágjuk és kikaparjuk a belsejét....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. változat elkészítése: A száraz csicseriborsót már két nappal az elkészítés előtt áztassuk be friss, hideg vízben. Főzés előtt öntsük le róla az áztatóvizet és újra friss vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megtisztítjuk, összetörjük (bot-mixert használtam). Összekeverjük a többi hozzávalóval, és a fagyasztóba tesszük. Fél óránkét átkeverjük. Amikor megfelelő állagú akkor f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű